Gerard Wilschutpad 98 (de gymzaal), 3191 XJ, Hoogvliet
+31 6 219 538 22

Veel gestelde vragen

Het kan altijd zo zijn dat u nog vragen heeft. Daarom hebben wij hieronder een aantal veel gevraagde antwoorden alvast beantwoord.

Heeft u alsnog een vraag? Neem dan even contact met ons op!

Wat heb ik allemaal nodig om H.K.D. of Taekwondo te beoefenen?

Het belangrijkste is een Dobok of te wel een pak. Daarnaast heb je gedurende je training steeds meer wapens nodig. Bij Hankumdo is een zwaard met schede verplicht. Bij Hapkido en Hankido zijn diverse wapens nodig.

Mogen mijn ouders/partner komen kijken bij de training?

Ja, dat mag. Ouders of je partner zijn zowel welkom bij de training als op specialle gebeurtenissen, zoals je diploma uitreiking. Wel vragen we de ouders om “stil” te zijn gedurende de les. Zie ook de activiteiten waar je partner/ouders ook van harte welkom zijn.

Mag mijn vriendje/vriendinnetje ook mee trainen?

Natuurlijk. Je mag je vriendje of vriendinnetje altijd meenemen om te komen kijken of natuurlijk om mee te trainen. We hebben ook een speciale vriendjes en vriendinnetjes dag hiervoor, waarbij jijzelf aan je vriendje/vriendinnetje mag uitleggen wat je precies doet en waarbij je samen mag trainen.

Kan ik eigenlijk wel H.K.D. beoefenen, ik ben.....?

Bij veel gevechtkunsten is het van belang dat je jong begint en dat je van nature al erg lenig bent. Bij H.K.D. hangt dit helemaal af van het ambitieniveau van de student. Uiteraard wordt je sowieso tijdens het beoefenen van de sporten leniger en krijg je meer conditie. Bij ons wordt er rekening gehouden met de leeftijd en de lichaamsbouw van de student, zodat iedereen een eerlijke kans heeft in de groei van haar gevechtskunst.

Kan ik alleen Hankido of Hankumdo beoefenen?

Ja, dat kan. De basis training voor alle H.K.D. sporten is tot de graudatie-geel ongeveer gelijk. Daarna kun je elke sport apart beoefenen.

Mag ik een eigen zwaard of dobok meenemen?

Nee, dit geldt voor alle wapens. Alleen de wapens die goedgekeurd zijn door In Mu Kwan mogen gebruikt worden. Dit om ongelukken te voorkomen. Zwaarden die je in de winkel kan kopen zijn namelijk niet geschikt voor het beoefenen van de zwaard-kunst. Voor de doboks geldt hetzelfde, we willen als school als één gezicht naar buiten treden.

Ik heb geen dobok mag ik toch mee trainen?

De eerste paar lessen mag je bij H.K.D. in een zwarte trainingbroek + zwart t-shirt mee trainen. Totdat natuurlijk je dobok binnen is. Als je niet de beschikking hebt over genoemde kledij, neem dan even contact op met de meester.

Ik spreek geen Koreaans, is dat een probleem?

Natuurlijk niet, dit leer je van zelf wel. De lessen worden gewoon in het Nederlands gegeven. Echter de commando’s en de technieken worden wel bij hun Koreaanse benaming gehanteerd. Dit is wel zo makkelijk als de grootmeester op bezoek komt of als je zelf gaat trainen in het buitenland. Tijdens de les geeft de trainer uiteraard toelichting als je de benaming nog niet kent.

Wat voor voordelen biedt het I.H.F./WTF?

Je kunt het I.H.F. en Kukkiwon het beste zien als een certificering voor sportscholen die deze vorm van gevechtskunst beoefenen. De trainers krijgen een speciale opleiding om les te mogen geven en de lessen zelf zijn afgestemd met de overkoepelende organisatie. Tevens is je diploma over de hele wereld erkend en kun je dus ook in het buitenland mee trainen met andere scholen. Ook kun je hierdoor in Zuid-Korea je graduatie behalen en meedoen met speciale trainingen. In Zuid-Korea is het zelfs zo dat leger officieren en speciale gevechtroepen een zwarte band moeten hebben in één van deze sporten!