Gerard Wilschutpad 98 (de gymzaal), 3191 XJ, Hoogvliet
+31 6 219 538 22

I.H.F.

Grootmeester Myung Jae Nam was een van de oorspronkelijke leden van de ‘Korean Hapkido Association’ die in 1965 was opgericht op verzoek van de Koreaanse president Park Chung Hee. In 1969 nam Grootmeester Myung afstand van de ‘Korean Hapkido Association’ om zijn eigen federatie op te richten die hij de ‘Han Kuk Hapki Sool Hwe’ noemde. Drie jaar later veranderde hij deze naam in ‘Han Kuk Hapki Hwe’ en verhuisde zijn ‘hoofdkwartier’ van Incheon naar Buk Chang-Dong in Seoul.

Het hoofdkwartier van de in 1981 opgerichte I.H.F. (International Hapkido Federation) is gevestigd in Yong-In, Gyeonggi-do Korea. De federatie staat sinds die tijd officieel bekend als de ‘International H.K.D. Federation’ waarbij de afkorting H.K.D voor Hapkido, Hankido en Hankumdo staat. Grootmeester Myung introduceerde in 1988 tijdens de eerste Internationale Hapkido Games in Seoul (Korea) zijn eigen Hapkido stijl genaamd ’Hankido’. De International Hapkido Games worden om de 3 jaar in Yong-In gehouden en trekken vele Hapkidobeoefenaars van over de hele wereld. Tegenwoordig zijn er vele Hapkidoscholen uit verschillende landen die aangesloten zijn bij de I.H.F. Hier beoefent men de Koreaanse vechtkunst Hapkido volgens de unieke stijl van Grootmeester Myung.

Op 3 augustus 1999 kwam Grootmeester Myung Jae Nam te overlijden waarop zijn zoon Myung Sung Kwang zijn functie overnam. Het erfgoed van Grootmeester Myung is in 2002 ondergebracht in de stichting ‘Jaenam Musulwon’ die onder toezicht staat van de Koreaanse overheid. De term ‘Musulwon’ verwijst naar een trainingscentrum of institutie die verbonden is met de ‘martial arts’. De naam Jae Nam is gebruikt als blijk van respect voor de oprichter van Hankido en Hankumdo, Kuksanim Myung Jae Nam.