Gerard Wilschutpad 98 (de gymzaal), 3191 XJ, Hoogvliet
+31 6 219 538 22

Graduatie

Bij de meeste gevechtskunsten wordt de vordering van een student bijgehouden middels een graduering. Het ultieme doel voor de meeste studenten is natuurlijk om een Dan-graad te behalen in één van de gevechtskunsten.

Bij H.K.D wordt er gewerkt met graduering. Bij In Mu Kwan zijn er drie keer per jaar examens waarin je de beheersing van de H.K.D. technieken mag tonen aan de examen commissie. De examens worden conform de I.H.F. standaard afgenomen. Hierdoor wordt niet alleen je behaalde graduatie wereldwijd erkend, maar kom je later met je Dan-examen niet voor verrassingen te staan.

Dan-examens worden twee keer per jaar afgenomen, maar dan door de grootmeester zelf. Hiervoor moet je afreizen naar België of als je dat wilt naar Zuid-Korea.

De Kup-examens zijn openbaar voor famile en vrienden.

Witte band

Wit staat voor de geboorte, of het begin, van een zaad. Een witte band student is iemand die begint met het vergaren van kennis in de kunst van HKD-Taekwondo.

gele-band

Geel staat voor de eerste zonnestralen die schijnen op het zaad en kracht geven aan het nieuwe leven. Een gele band student is iemand die zijn of haar eerste vaardigheden heeft opgedaan en openstaat voor het ontvangen van meer kennis.

Groene band

Groen staat voor de groei van de eerste scheuten uit het zaad die zich vanuit de aarde richting de zon gaan ontwikkelen tot een plant. Een groene band student is iemand die zich verder ontwikkelt en de beheerste technieken verfijnt.

Blauwe band

Blauw staat voor de blauwe lucht waar de plant naar toe groeit. Het licht voedt de plant zodat het nog verder kan groeien. Een blauwe band student is gegroeid in rang maar ook in kennis en techniek en stimuleert lichaam en geest met de HKD-Taekwondo kunst.

rode-band

Rood staat voor de warmte van de zon waar de plant steeds verder naar toe groeit. Een rode band student leert om beter zijn of haar kennis en techniek toe te passen en weet hierbij zijn of haar fysieke grens in te schatten.

zwarte-band

Zwart staat voor de duisternis en het onbekende voorbij de zon. Een zwarte band student blijft zijn of haar zoektocht naar nieuwe kennis en techniek in de HKD-Taekwondo kunst voortzetten. Dit is ook de periode waarbij de student zelf kan beginnen met het overdragen van zijn of haar kennis aan nieuwe studenten waarbij de cyclus van de natuur weer van voor af aan begint.

Een Zwarte band wordt ook wel DAN-graad genoemd.